Krõbedad ja pontsakad, väärtuslike kanepiseemnete ja -õliga rikastatud pannkoogid on parimad kuumalt, just pannilt tulnuna.
Maitsevad hästi nii (toor)moosi kui meega.
Kanepipannkookide juurde sobivad hästi ka soolased lisandid: näiteks ürtidega kodujuust, suitsukalamääre ja miks mitte hoopis venepärased pliinilisandid hapukoor, sibul ja kalamari. Kui on plaan pannkookide juurde pakkuda soolaseid lisandeid, vähenda suhkrukogust poole võrra.
Autor: Mari-Liis Ilover
Koostisosad
- 3 muna
- 1 dl kanepiseemneid
- 2 sl kanepiseemneõli
- 2 dl täisteranisujahu
- 1 tl soodat
- 1 sl suhkrut
- noaotsaga soola
- 2,5 dl hapupiima või keefirit
Valmistamise juhend
Klopi munad lahti ja sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Tainas peaks olema paksema hapukoore taoline. Küpseta kohe pannil rapsiõlis koogikesed. Õige aeg pannkooke ümber pöörata on siis, kui küpsemata poolele on tekkinud mullikesed. Tõsta valmis kuumad pannkoogid hetkeks majapidamispaberile, mis imab endasse liigse rasva. Paku kuumalt!